Slay Clay


Siinä se nyt lopulta komeilee. Minun ikioma aikaansaannokseni. Savipohjainen kuivashampoo!
Muutama viikko sitten sain Eu:n myrkytyskeskukselta (Cosmetic products notification portal)
myyntiluvan Slay Claylle ja viime perjantaina etiketit saapuivat painosta. On ollut villi vuosi ekokampaajaopintojen parissa ja sain uskomattoman määrän tietoa. Mikään tiedon määrä ei kuitenkaan vedä vertoja sille tunnelmalle, mikä meidän luokassa vallitsi. 
Meitä oli 15 naista jotka uskoivat toistensa unelmiin niin lujaa, että ne alkoivat yksi kerrallaan toteutua. 


Rakastuin saveen heti ensimmäisten koulupäivien aikana. Tai jos tarkkaan mietin, on tämä uskomaton luonnontuote kiehtonut minua jo lapsena. Sitä kaivettiin kesäpaikan järven pohjasta. Tehtiin naamioita ja myöhemmin keramiikka kursseilla kamalan näköisiä kulhoja äidin kiusaksi.
Mietin mihin kaikkeen muuhun kuin ihon ja hiuksen puhdistamiseen savesta olisi. Toimisiko se myös muotoilutuotteessa? Alkoi lähes vuoden kestänyt tuotekehittely. Tukkeutuneita suuttimia, hajonneita lasikannuja ja paljon hampaiden kiristelyä byrokratian kanssa, mutta siinä se nyt lopulta on.


Tuotteen sisältämä Rassul savi on savista pesevin. Se vie kiillon rasvoittuneesta hiuksesta ja kun vihdoin ehdit oikealle hiustenpesulle, toimii savi lähes syväpuhdistuksen tavoin. Se ei jätä hiusta tönköksi tai näy harmaana massana tummassa hiuksessa. Rinta rottingilla voin todeta tämän olevan paras kuivashampoo jota olen käyttänyt (onhan se suunniteltu nimeomaan minun hennolle suomalaiselle tukalle).
Kaupan päälle hyvä mieli siitä, että kaikki aineosat hajoavat luonnossa. Savi löytää aina tiensä takaisin Ranskan rannoille mistä se on kaivettukkin.

Toistaiseksi tätä ihanuutta saat vain Locksista mutta ihan pian myös muista kampaamoista ympäri Suomen.

"Et ole vain pisara valtameressä, vaan koko valtameri yhdessä pisarassa"
-Rumi-

Mitä sinä olet tehnyt tänään kauniin luontomme pelastamiseksi?





Kommentit